Золива Лтд.

Вие сте тука: Почетна » Производи
Четврток, 02 Јул 2020

Дојранска Кралска Маслинка

Е-пошта

Dojranski Kralski Maslinki Дојранската Кралска Маслинка е природно ферментирана, црна, солена маслинка којашто со својот специфичен вкус е дефинитивно најбараната маслинка во Македонија.

Нејзиниот специфичен вкус е резултат на старите Дојрански рецепти за производство на маслинки споени со модерната технологија за квалитет и стандардизација и експертизата на нашите врвни технолози коишто го усовршија и константно го контролираат вкусот на Дојранската Кралска Маслинка.

Кралската Маслинка откако грижливо ке се набере и сортира по вид и големина ферментира природно во специјални садови со големина од 150 па се до 5000 килограми во период од 6-9 месеци во зависност од надворешните услови. За време на ферментацијата истата секојдневно се контролира и нејзиниот вкус се прилагодува за да на крај го добиеме специфичниот вкус на Дојранската Кралска Маслинка.

Повеќе...

Золива Специјална Маслинка

Е-пошта

Zoliva Specijalni MaslinkiДојранската Специјална Маслинка е полуферментирана, кафена, полусолена маслинка од сортата Хондролиа-Халкиди..

Золива Лтд. го следи трендот на произведување на подиетални и помалкукалорични производи. За прв пат во Македонија ние нудиме природно ферментирана маслинка којашто содржи за 50% помалку калории но сепак не е никако вештачки ферментирана или преработувана. Специфичниот начин на производство на оваа маслинка овозможува истата да биде потврда, посна и помалку солена маслинка којашто е многу полесна за конзумирање.

Специјалната Маслинка за разлика од Кралската ферментира само 3-6 месеци, е помалку солена и калорична и многу им помага на лугето коишто боледуваат од срцеви или проблеми со крвниот притисок.

Повеќе...

Золива Каламата Маслинка

Е-пошта

Zoliva Kalamata MaslinkiЗолива Каламата Маслинката е природно ферментирана, црна маслинка од сортата Каламата.

Каламата маслинката има изразито црвена боја којашто може да премина и во скоро црна доколку истата е правило и природно ферментирана. Препознатлива е највеќе по својата кукаста форма и семка. Каламата маслинката содржи многу повеќе месо од нормалната маслинка што во исто време ја прави многу повкусна и побогата.

За разлика од другите маслинки Каламата маслинката најчесто се служи сама или пак со парче сирење затоашто нејзиниот вкус е доволен и не и треба никакви други додатоци. За разлика од другите маслинки истата знае да биде посолена и покалорична но ако саката да припазите на количеството на сол што го внесувате истата можете да ја измиете со вода пред да ја конзумирате.

Повеќе...

Страница 1 од 2